Choď na obsah Choď na menu

Fess rýchly obed

29. 5. 2019

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 500 g kuracích pŕs
  • olivový olej
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 1/2 ČL korenia garam masala (hrejivá zmes korenia typického pre indickú kuchyňu)
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • štipka čili korenia
  • soľ
  • čierne korenie
  • pažítka na ozdobu

Podávame s

  • pečenými zemiakmi
  • bielou ryžou

Kuracie prsia v jogurte ochutené korením

Kuracie prsia umyjeme a jemne osušíme kuchynskými utierkami. Následne ich nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Z jogurtu a jednotlivých korení si pripravíme marinádu. Do misky teda dáme jogurt, korenie garam masala, červenú papriku a čili, a celú zmes premiešame. Do marinády vložíme okorenené kuracie kúsky a dobre premiešame. Kuracie prsia obalené v marináde odložíme do chladničky na 4 až 5 hodín alebo najlepšie na celú noc.

Po uplynutí času kuracie kúsky spolu s marinádou preložíme do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre 30 - 50 minút pri 180 °C. Dĺžka pečenia bude závisieť od toho, na aké hrubé kúsky si kuracie prsia nakrájate. Kuracie prsia v jogurte podávame s ryžou alebo pečenými zemiačikmi podľa toho, na čo máte práve chuť alebo to máte akurát doma. Prsia môžete na záver ozdobiť čerstvou pažítkou.