Fess rýchly obed
Ingrediencie
na 4 porcie
- 500 g kuracích pŕs
- olivový olej
- 200 ml bieleho jogurtu
- 1/2 ČL korenia garam masala (hrejivá zmes korenia typického pre indickú kuchyňu)
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1/2 ČL kurkumy
- štipka čili korenia
- soľ
- čierne korenie
- pažítka na ozdobu
Podávame s
- pečenými zemiakmi
- bielou ryžou
Kuracie prsia v jogurte ochutené korením
Kuracie prsia umyjeme a jemne osušíme kuchynskými utierkami. Následne ich nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Z jogurtu a jednotlivých korení si pripravíme marinádu. Do misky teda dáme jogurt, korenie garam masala, červenú papriku a čili, a celú zmes premiešame. Do marinády vložíme okorenené kuracie kúsky a dobre premiešame. Kuracie prsia obalené v marináde odložíme do chladničky na 4 až 5 hodín alebo najlepšie na celú noc.